PROIECTE CU FINANTARE

PROIECTUL
~Călător în pași de… Ozobot~

Asociația Părinților “Petre Sergescu-DTS” pune orașul Dr. Tr. Severin pe harta Europe Code Week 2020.
Evenimentul ~Călător în pasi de… Ozobot~ https://www.meet-and-code.org/ro/ro/event-show/4703 este organizat de către Asociația Părinților “Petre Sergescu-DTS” în parteneriat cu Asociația “Give It Back” și se adresează elevilor cu varsta de 11-12 ani. Evenimentul se va desfășura online pe platforma Meet and Code https://www.meet-and-code.org/, folosind Google Meet, sămbătă, 24 octombrie 2020, între 10.00-12.00.
Ieșind din sfera educației formale, 20 de elevi de la de la Școala Gimnazială ”Petre Sergescu” din Dr.Tr.Severin, vor pătrunde pe un tărâm al imaginației și al creativității, în lumea informaticii, educației STEM, roboticii și programării. Pe parcursul celor 2 ore, elevii se vor împrieteni cu roboțeii Ozobot, de la care vor afla cum funcționează și care e rolul lor în educație, stârnind astfel curiozitatea științifică, tehnologică, gândirea analitică și creativă. Cu ajutorul jocurilor și sarcinilor variate și distractive, elevii se vor familiariza cu elementele introductive în programare bazată pe coduri de culori, vor descoperi codurile OZO, vor dezvolta algoritmi secvențiali, vor identifica și remedia erorile în executia unui algoritm, vor crea trasee turistice pentru Ozobot.

Evenimentul online este finanțat cu prin programul european susținută la nivel european de compania de software SAP. În România, inițiativa este coordonată pentru cel de-al patrulea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente online de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Europe Code Week. #meetandcode #codeEU #SAP4Good

 

 

PROIECTELE

”Pentru că vine Crăciunul … Și Ei Sunt Ai Noștri”

 

”Pentru că vine Crăciunul”, ,,Și Ei Sunt Ai Noștri” sunt două  proiecte realizate de Asociația Părinților ,,Petre Sergescu-DTS” in parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Petre Sergescu” prin finanțările obținute în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.  Toți elevii  școlii sunt ai noștri, unii  dintre ei având o povară mai grea ca a altora, copii  provrniți din familii   cu un singur tip de venit, fie doar alocaţia  sau un venit social.  

Educația contează și pentru cei  12 elevi de clasa a VIII-a  care au cea mai mare nevoie de ajutor, de a nu rămâne corigenți. Acestia nesprijiniti la timp nu asimileaza minimum de cunostinte, mai ales in conditiile de fata cand trebuie sa luam masuri de preventie privind infectia cu virusul Covid-19 si numarul orele de recuperare in cadrul scolii a fost redus la una singura. Cum  educația nu s-a putut realiza fizic în cadrul școlii, atunci am apelat  la soluții digitale. Ne-am organizat online. Noi am venit cu ideea, #StartONG  ne- a oferit  finantarea a 12 tablete, reușind astfel să  contribuim la remedierea situatiei la învățătură și modernizarea resurselor didactice.

Și cum sărbătorile de iarnă se apropie cu bucurie, cum putea sta degeaba, dacă sunt atâtea de făcut. Am luat legătură cu Moș Crăciun și… am scos din sacul lui magic încă un proiect… pentru că vine Crăciunul. 76 de copii din Școala Gimnazială „Petre Sergescu” au primit  un pachet cu dulciuri. Darurile primite le-au  adus bucurie, uitand de necazurile  care îi apasă.

“Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia ActforTomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.’’

Asociația Părinților,,Petre Sergescu-DTS” are ca scop dezvoltarea unui parteneriat între părinți și Școala Gimnazială ,,Petre Sergescu” prin susținerea și promovarea intereselor copiilor și părinților din școală.

#StartONG; #ImplicareaFaceDiferenta; #KauflandRomania; #ActforTomorrow